Antena 3 CNN Life Timp liber Ce putem să plantăm în septembrie pentru o grădină plină de culoare și parfum până vara viitoare

Ce putem să plantăm în septembrie pentru o grădină plină de culoare și parfum până vara viitoare

plantare flori septembrie toamna
Septembrie e luna ideală pentru plantarea bulbilor de flori sau plantelor ornamentale. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    18 Sep 2024   •   08:00

Septembrie e luna ideală pentru plantarea bulbilor de flori sau a altor plante aromatice, medicinale sau ornamentale. Temperaturile blânde și umiditatea mai ridicată oferă condiții excelente. Iată ce putem să plantăm ca să avem o grădină colorată anul care vine.

Pentru o grădină plină de culoare în primăvară, este esențial să plantați bulbii de flori în aceastǎ perioada. Lalelele, narcisele și zambilele trebuie stabilizate înainte de venirea gerului. Bulbii necesită o perioadă de frig pentru a înflori frumos în primăvară. Crocuşii și ghioceii sunt printre primele care răsar în primăvară. Plantează-le în septembrie pentru a te bucura de un covor de flori delicate la începutul sezonului cald.

Tot acum se planteaza perenele cum ar fi echinacea şi rudbeckia. Plantele de acoperire a solului, precum vinca, floxul târâtor sau iedera, sunt esențiale pentru a controla eroziunea solului, a preveni creșterea buruienilor și a adăuga o notă estetică grădinii. Septembrie este o lună bună pentru plantarea lor.

Plantele aromatice, cum ar fi pătrunjelul, coriandrul și mărarul, sunt perfecte pentru plantare în luna septembrie. Acestea preferă solul umed și temperaturile moderate, ceea ce le permite să crească viguroase înainte de venirea iernii.

Septembrie este, de asemenea, o lună bună pentru plantarea arbuștilor și pomilor fructiferi, deoarece pământul este cald, dar temperaturile nu sunt extreme. Solul cald ajută rădăcinile să se dezvolte mai rapid, iar perioada de repaus din timpul iernii le oferă timp să se adapteze înainte de a intra în vegetație în primăvară.

×
Subiecte în articol: plante gradina flori
Citește mai multe din Timp liber
» Vezi toate știrile din Timp liber
Cele mai noi știri
Parteneri
x close