Vrei să te bucuri de un vin veritabil,căruia să îi simţi, cu adevărat, parfumul? Soluţia e la îndemâna ta. Dacă ai desfăcut o sticlă de vin, te poţi bucura doar şase ore de buchetul degajat de faimoasa licoare. După acest timp, vei avea surpriza să constaţi că lichidul şi-a schimbat radical aroma.
Polifenolii din vin încep să se disipe imediat ce băutura va lua contact cu aerul. Dacă deschideţi sticla şi nu o beţi pe toată, după 2-3 zile veţi constata că vinul are un gust neplăcut.
Collin Lilly, expert în vinuri din Napa Valley, a explicat că odată ce deschidem o sticlă de vin şi consumăm jumătate din ea sau mai mult, aerul va face să fie eliberate arome supărătoare pentru papilele gustative. Chiar dacă îi puneţi dop, procesul nu se opreşte şi veţi observa diferenţele chiar şi după 24 de ore.
Vinul din sticla deschisă în urmă cu 2-3 zile nu mai este bun nici pentru gătit. Dacă te gândeşti că mai ai puţin vin pe fundul unei sticle care e tocmai bun pentru friptura pe care tocmai aţi băgat-o la cuptor, ar fi bine să te răzgândeşti. Toate aromele pot fi distruse, scrie Gustarte.ro.