Dacă te-ai decis să îți faci debutul în lumea antreprenoriatului, dar încă nu te-ai decis asupra unui business, ideile de mai jos te vor ajuta.
Dacă simți că vrei să faci o schimbare în cariera ta în acest an, poate fi antreprenoriatul noul tău drum. Pornirea unei afaceri, în zilele noastre, vine cu o mulțime de avantaje. Îți controlezi singur timpul, ai șansa de a face ceea ce îți place cu adevărat și, cel mai important, poți câștiga mai mulți bani.
Spre deosebire de anii trecuți, acum, tinerii antreprenori dispun de mult mai mult ajutor extern, pentru a debuta cu dreptul în fascinanta lume a afacerilor. Poți accesa fonduri europene nerambursabile, poți cumpăra o casa de marcat cu scanner pentru magazin sau poți face un shop online și să te bucuri de primele vânzări imediat ce l-ai pornit, cu ajutorul unei strategii eficiente de marketing.
Așadar, iată câteva idei din care poți alege, în funcție de experiența ta:
1. Servicii de curățenie
Tuturor ne place curăţenia, dar nu toată lumea se pricepe să o şi facă. Mulţi oameni au, astăzi, un buget ok, dar nu dispun de timpul necesar pentru a avea mereu o casă curată şi ordonată. Dacă ai dexteritate în mişcare, iar durerile de spate nu îţi dau bătăi de cap, a deschide o afacere în domeniul curăţeniei la domiciliu poate fi o alegere inspirată.
În servicii, calitatea acestora va fi mereu elementul care va face o firmă remarcată, indiferent de cât de acerbă este concurenţa. Aşadar, aceasta este una din afacerile ce necesită un buget mic pentru început, iar cheia succesului stă, literalmente, în mâinile tale.
2. Îngrijirea animalelor de companie
Dacă iubeşti câinii şi pisicile, iar îngrijirea lor nu ţi se pare mare lucru, ia în considerare începerea unei afaceri de îngrijire a animalelor de companie. Pentru un plus de flexibilitate, pentru început, poţi oferi acest serviciu doar la domiciliu. În timp, dacă lucrurile merg bine, poţi lua în calcul închirierea sau chiar cumpărarea unui spaţiu.
3. Administrarea proprietăţilor
Dacă ai mai lucrat în industria imobiliară sau te pricepi la dezvoltarea de software de management imobiliar, poţi face o carieră, ca administrator de proprietate. Cum tot mai multe persoane din întreaga ţară au investit sume impresionante în imobiliare, există o reală nevoie, pe piaţă, de cineva care să gestioneze proprietăţile răspândite prin oraş.
Aşadar, tu poţi fi acea persoană de încredere, care să se ocupe de încasarea chiriei, să repare lucrurile stricate şi să păstreze relaţia cu chiriaşii. Fie că este vorba de chirii permanente, fie de locaţii închiriate în regim hotelier, fiecare proprietar are nevoie de cineva care să se ocupe de partea administrativă, astfel încât el să se poată bucura doar de profitul obţinut.
4. Un magazin fizic sau online
Există oameni care, pur şi simplu, pot face bani şi din piatră seacă. Aceștia comunică extrem de uşor cu oricine şi exercită o mare putere de persuasiune. Acestea sunt două dintre cele mai importante lucruri pe care orice om bun în vânzări le deţine.
Dacă te regăseşti în această descriere, atunci nu mai sta pe gânduri şi deschide-ţi primul tău magazin! Este o afacere care necesită un buget mai mare, mai ales la început, aşa că poţi opta pentru un magazin online, în primă fază. Există pe internet o mulţime de site-uri de unde poţi alege un template gratuit pentru shop online, iar cu o promovare eficientă, clienţii nu vor întârzia să apară.
Pornirea pe drumul antreprenoriatului poate fi unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le vei face în viaţa ta, dar, în acelaşi timp, va fi şi o mare realizare. Dacă nu ştii încă în ce domeniu să îţi deschizi prima ta afacere, inspiră-te din ideile de mai sus şi apucă-te de treabă!