În consecință, în funcție de obiectivele fiecărei afaceri, se pot implementa anumite măsuri cu ajutorul cărora personalul să fie cât mai eficient.
Stimularea angajaților cu ajutorul beneficiilor
O primă măsură la care pot apela businessurile este să le ofere propriilor angajați o serie de beneficii. De exemplu, mai ales după o perioadă aglomerată, când personalul și-a făcut treaba și are nevoie de o binemeritată pauză, angajatorul îi poate poate pune la dispoziție vouchere de vacanta.
Spre deosebire de primele de vacanță oferite în numerar, odată cu introducerea voucherelor, companiile vor beneficia de scutirea de la plata anumitor taxe sociale, iar impozitul pe venit al salariaților se va reduce. În plus, firmele ar mai putea să le deconteze transportul, să le ofere zile libere suplimentare sau să le dăruiască un card de masă.
Flexibilitate pentru angajați
O altă măsură este flexibilitatea la locul de muncă. Mai exact, angajatorul le poate propune salariaților ca cel puțin o dată pe săptămână să lucreze de acasă. Pe de altă parte, când vine vorba de programul de lucru, acesta poate să fie și unul hibrid, bazat atât pe mersul la birou, cât și pe desfășurarea activității în cadrul propriului cămin.
De asemenea, în funcție de obiectivele fiecărui business, firmele ar putea renunța definitiv la sediu, iar personalul să lucreze remote. Odată luată această decizie, costurile se vor reduce substanțial, deoarece cheltuielile legate de chirie, mentenanță sau utilități vor dispărea. Este important pentru fiecare angajat să găsească un echilibru între viața profesională și cea personală, de aceea, să muncească de acasă, măcar temporar, poate fi o idee bună.
Dezvoltarea profesională a personalului
Orice business ar trebui să adopte această cultură, cea de a investi mereu în propriii angajați, ca să le asigure evoluția profesională, pentru că, odată cu ei, se va dezvolta și afacerea. Drept urmare, companiile ar trebui să urmărească acest obiectiv, care ține de competența salariaților.
Este indicat ca angajatorul să își trimită personalul la cursuri de specializare și să facă traininguri interne. Cu ajutorul acestora, subalternii vor dobândi noi cunoștințe în domeniul lor de activitate și nu numai, iar astfel vor fi la curent cu tot ce e nou pe piață, mai ales când vine vorba de tehnologie. În felul acesta, vor putea sa avanseze în carieră și să pună umărul la evoluția firmei la care lucrează.
Un team building este binevenit
Un team building este o oportunitate atât pentru angajați, cât și pentru angajatori, de a se cunoaște mai bine și de a interacționa într-un cadru relaxant și informal. Aici se pot discuta anumite aspecte care vor duce la îmbunătățirea relațiilor socio-profesionale. Se pot dezbate diverse teme, se pot pune întrebări utile și se pot oferi răspunsuri cheie. Personalul trebuie să știe că este apreciat și că părerea lui contează, ca să nu aibă senzația că este un simplu executant. De aceea, o astfel de ieșire nu poate decât să apropie și mai mult persoanele implicate.
Acestea reprezintă doar o parte dintre strategiile la care pot apela companiile atunci când își doresc angajați loiali, muncitori și motivați. Un lucru e cert, însă: fără anumite măsuri care să vină în ajutorul salariaților, evoluția profesională poate stagna. De aceea, fiecare business ar trebui să investească în personal, ca să se bucure de rezultate excelente pe termen lung, deci, să aibă succes.