Antena 3 CNN Life Știinţă 7 sori au apărut pe cerul din China. Filmarea virală care a surprins fenomenul ciudat

7 sori au apărut pe cerul din China. Filmarea virală care a surprins fenomenul ciudat

7 sori cer china
Aceste imagini captivante au fost rezultatul refracției luminii | Sursă colaj foto: Captură video X
de Andreea Ştefan    |    22 Aug 2024   •   12:15

Un fenomen uluitor și misterios a fost observat recent pe cerul din Chengdu, China, arătând că orașul este luminat de 7 „Sori”. Videoclipul, realizat pe 18 august, a fost distribuit pe o rețea socială chinezească și a devenit viral. După distribuirea masivă a imaginilor, s-a creat o dezbatere: este un fenomen meteo sau o iluzie optică?

Natura este adesea un mister pentru noi, deoarece tindem să lăsăm experților majoritatea întrebărilor fără răspuns despre modul în care funcționează lucrurile. Cu toate acestea, o femeie din Chengdu, China, a fost martoră la un fenomen care este greu de descris ca fiind altceva decât uluitor. În videoclipul devenit viral, vedem soarele alături de alți șase sori. Este acesta un fenomen meteorologic sau pur și simplu o iluzie optică?

Deși este emoționant să te gândești că poate această priveliște fenomenală a fost opera unei puteri superioare, experții au infirmat o astfel de ipoteză, notează Yahoo!news. Aceste imagini captivante au fost rezultatul refracției luminii.

Deși acest fenomen interesant are în spate o explicație logică, acest lucru nu i-a împiedicat pe oameni să își împărtășească entuziasmul, opiniile unice, ideile și chiar câteva glume.

„Îmi amintește de un mit chinezesc despre cum au existat odată mai mulți sori și era atât de cald încât nimic nu putea crește, până când un zeu a folosit un arc și o săgeată pentru a-i doborî pe toți în afară de un singur soare”, a spus un utilizator Reddit. 

„În mod normal, văd mai mulți sori atunci când privesc printr-o lentilă care privește printr-o fereastră care privește printr-un parbriz. Mai multe geamuri de sticlă vor face trucul”, a spus un altul. 

Un alt utilizator a glumit: „Când Pământul are astigmatism”.

Știința din spatele celor 7 Sori

Refracția și împrăștierea luminii pe care le-am văzut demonstrate în acest videoclip viral sunt complet obișnuite. Refracția luminii este fenomenul prin care traiectoria luminii este modificată atunci când trece printr-un anumit mediu - în acest caz, sticlă stratificată. Multiplele „copii” pe care le vedem ale soarelui sunt pur și simplu imagini virtuale produse de fiecare strat de sticlă. 

Videoclipul viral este mai puțin un „fenomen meteorologic”, așa cum se afirmă în videoclip, și mai mult o iluzie optică. 

×
Subiecte în articol: 7 sori China iluzie optica
Citește mai multe din Știinţă
» Vezi toate știrile din Știinţă
Cele mai noi știri
Parteneri
x close