Se ştie că zahărul are calitatea de a crea starea de bine la nivel cerebral, plăcere plătită cu acumularea kilogramelor în plus şi crearea dependenţei de dulce. Înlocuitorii zahărului, care par să înlăture aceste neajunsuri, sunt în realitate altă amăgire, iar folosirea lor trebuie făcută cu multe precauţii.
Genetic, omul preferă gusturile dulce, sărat şi de grăsime, fapt exploatat de industria alimentară. Toate alimentele gustoase, atractive, supraorganoleptizate, creează dependenţă, comportament compulsiv de tip adictiv, precum bulimia sau anorexia, deoarece conţin mari cantităţi de zahăr, grăsimi şi sare şi nu sunt hrănitoare.
Majoritatea alimentelor procesate industrial conţin diverse tipuri de îndulcitori naturali sau chimici care, asemenea zahărului, afectează sănătatea mai mult sau mai puţin.
Specialiştii ne recomandă să citim etichetele produselor şi să evităm alimentele procesate, rafinate industrial, care ne stimulează simţurile, dar ale căror calorii goale ne îngraşă şi ne pun sănătatea în pericol.
Citeste mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro