Antena 3 CNN Life Știinţă Sistemul care ar putea salva viețile a milioane de bebeluși. Este o ”punte” de legătură între uterul mamei şi lumea exterioară

Sistemul care ar putea salva viețile a milioane de bebeluși. Este o ”punte” de legătură între uterul mamei şi lumea exterioară

<1 minut de citit Publicat la 11:49 26 Apr 2017 Modificat la 11:49 26 Apr 2017
o_1bekpm7oi1h64uso1klj52u4ke8.jpg
Foto: Facebook

Un uter artificial, conceput pentru a ţine în viaţă bebeluşii născuţi prematur şi aflaţi în stare critică, s-a dovedit eficient în testele pe animale. Această reuşită a medicilor americani ar putea să salveze vieţile multor copii care se nasc înainte de termen, informează The Guardian.

Mai mulţi miei născuţi la un termen echivalent cu 23 de săptămâni de sarcină umană au fost ţinuţi în viaţă şi au părut că se dezvoltă normal în timp ce pluteau în lichid amniotic într-un sac din plastic transparent timp de patru săptămâni după naştere.

Medicii spun că această abordare revoluţionară ar putea să amelioreze radical şansele de supravieţuire ale bebeluşilor născuţi atât de devreme, întrucât ei nu pot să respire, să se hrănească şi nici să lupte împotriva infecţiilor fără ajutor medical specializat.

Alan Flake, chirurg neonatal la Children’s Hospital din Philadelphia (CHOP) şi coordonatorul studiului, afirmă că noul sistem ar putea să acţioneze ca un fel de ”punte” de legătură între uterul mamei şi lumea exterioară pentru bebeluşii născuţi după o sarcină de 23-28 săptămâni.

 

×
Etichete: bebelusi
x close