Singura temere a galilor era să nu le cadă cerul în cap. Iată că după mii de ani, vineri, o lume întreagă se teme de acelaşi lucru. La fiecare asteroid mai mare care dă târcoale planetei, oamenii de ştiinţă se pun pe calculat. Peste trei zile, un meteorit de mărimea unui bloc de patru etaje se apropie de noi. Vom avea un mic spectacol pe cer şi atât, ne calmează specialiştii. Până în 2029 n-avem de ce să ne facem griji.
Marii regizori au distrus pământul în toate felurile posibile. L-au inundat, l-au prăjit, l-au tras printr-o gaură neagră şi, metoda clasică, au aruncat cu o piatră în el. Pietrele există. Se numesc meteoriţi şi sunt milioane. Conform NASA, 134 de asteroizi se plimbă pe lângă Terra. Unul dintre ei se va apropia cam mult de noi.
Luni după-masă, în jur de 16.30 ora României, meteoritul MD 2011 va trece pe la 12.000 de kilometri distanţă de Pământ. Va trece cam pe la sudul Oceanului Atlantic, respectiv coasta Antarcticii. Asteroidul are un diametru între 5 şi 20 de metri, spun cei de la NASA - între un excavator şi un bloc de patru etaje. Şansele ca meteoritul să ne lovească sunt inexistente.
În 2029, însă, un asteroid gigant va avea 2,7% şanse să intre în coliziune cu pământul. Se numeşte Apophis, are un diametru de 270 de metri, cam cât trei terenuri de fotbal. El va fi adevărata ameninţare. Ar fi ca şi cum 34 de bombe atomice ne lovesc în acelaşi timp. Soluţia omenirii - bombardăm meteoritul cu rachete.
"Este o idee oribilă, dar se pare că e singura pe care o avem la dispoziţie. Să spunem că s-ar îndrepta spre Washington şi noi o tăiem în mai multe bucăţi, dar o bucată va lovi Parisul. Şi asta ar fi foarte rău (râde)", a declarat Joseph A. Nuth, specialist NASA.
Dacă Apophis ne ratează în 2029, mai are o şansă şapte ani mai târziu. Asta dacă nu i-o ia vreo altă apocalipsă înainte.