Antena 3 CNN Life Știinţă Studiul care arată cum este afectat corpul uman de emoţii

Studiul care arată cum este afectat corpul uman de emoţii

1 minut de citit Publicat la 16:30 31 Dec 2013 Modificat la 16:30 31 Dec 2013
Studiul care arată cum este afectat corpul uman de emoţii
Emoţiile pe care oamenii le resimt în anumite momente ale vieţii au un impact diferit asupra părţilor organismului, arată un studiu realizat de cercetătorii finlandezi prezentat de Daily Mail.

Dacă o persoană este nervoasă, braţele şi capul devin mai puternice, poate şi pentru că, în mod subconştient, corpul se pregăteşte pentru o luptă.

Tristeţea are un efect complet opus. O persoană tristă nu simte nicio putere în braţe, ci se simte slăbită. Cu toate acestea, este foarte atentă în ceea ce priveşte toracele şi inima.

Sepresia poate face ca o persoană să se simtă slăbită, în timp ce dezgustul se resimte la nivelul gâtului şi al sistemului digestiv.

Acest studiu a fost realizat cu ajutorul a 700 de voluntari care au fost rugaţi să descrie anumite emoţii pe care le-au resimţit după ce s-au uitat la filme şi au ascultat anumite poveşti. Atât bărbaţilor, cât şi femeilor li s-au dat apoi schiţe ale corpurilor şi li s-a cerut să coloreze părţile pe care ei le-au simţit mai active sau mai puţin active.

Rezultatele au arătat că dragostea "s-a simţit" până la degetele picioarelor, iar senzaţia de fericire a invadat întregul corp.

Descoperirea senzaţiilor corporale asociate cu emoţiile umane ar putea fi un punct de plecare pentru o mai bună înţelegere a tulburărilor de dispoziţie, precum depresia şi anxietatea, consideră cercetătorii de la Universitatea din Turku.

 

 

×
Etichete: emotii
x close