În ambalaje care mai de care mai atrăgătoare, producătorii împachetează dulciuri care au doar o vagă legătură cu ciocolata.
Însă dau banii, de fapt, pe un amestec de E-uri. Potrivit unui studiu făcut de Asociaţia pentru protecţia Consumatorilor, pe piaţa de la noi există sortimente care conţin chiar şi opt aditivi alimentari. Printre aceştia sunt şi unii periculoşi: benzoatul de sodiu, caramelul, sau fosfatul de sodiu. Cele mai multe E-uri pot fi găsite în ciocolata sau tabletele cu cremă de fructe, rom sau capuccino.
Specialiştii ne spun să ne uităm cu grijă la etichete şi să alegem, mai degrabă, ciocolata cu mai multă cacao. E mai sănătoasă şi Uniunea Europeană spune clar câtă cacao ar trebui să conţină produsele de ciocolată.
Adică, de la 16% în jos, nu mai mâncăm ciocolată. Iar, dacă producătorii au... uitat să treacă pe ambalaj procentul de cacao, trebuie să ne punem semne de întrebare. România este codaşă oricum în Europa la consumul de ciocolată pe cap de locuitor. Mâncăm numai 1,9 kilograme anual, potrivit unui studiu Euromonitor International.