Antena 3 CNN Life Știinţă Ştiinţa din spatele fenomenelor culinare, pe înţelesul copiilor

Ştiinţa din spatele fenomenelor culinare, pe înţelesul copiilor

Georgiana Adam
<1 minut de citit Publicat la 09:50 22 Iul 2021 Modificat la 09:50 22 Iul 2021
New Project (3)
Sursa foto: Getty Image | SanyaSM

Aceştia au pornit într-o aventura virtuală pentru a descoperi şi descifra fenomenele ştiinţifice din gastronomia moleculară. Ştiinţa cu sare şi piper este un nou mod de a găsi explicaţiile din spatele fenomenelor culinare, cu ajutorul unor experimente interactive şi uşor de înţeles

Timp de o oră, copiii au putut participa la tot felul de experimente culinare inedite. Și-au pregătit ingredientele și au ascultat cu mare atenție indicațiile.

"Am avut plăcerea de a lucra cu un grup de copii entuziaști, în căutarea de răspunsuri. Mi s-a părut extrem de interesant să lucrez cu ei", a declarat Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.

La cei 10 ani, Irina iubește sa facă experimente în bucătărie si să combine tot felul de ingrediente alimentare

Atelierul de știință cu Sare și Piper este un program educațional gratuit, desfășurat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României pe perioada verii, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 16 ani.

×
x close