Antena 3 CNN Life Știinţă Oamenii de știință au descoperit cine ucide rechinii albi și le mănâncă ficatul! Totul a fost surprins în imagini

Oamenii de știință au descoperit cine ucide rechinii albi și le mănâncă ficatul! Totul a fost surprins în imagini

O dronă a capturat imagini cu un grup de balene ucigașe omorând un rechin alb.

Oamenii de știință au descoperit cine ucide rechinii albi și le mănâncă ficatul! Totul a fost surprins în imagini
Sursa foto: Captură foto Youtube / Daily Beast
de Laura Dinu    |    01 Aug 2022   •   12:17

Imaginile făcute publice de Daily Beast au apărut după ce ani de zile oamenii de știință au încercat să afle cum ajungeau pe plajă rechinii albi spintecați, cu ficatul mâncat. 

Până în acest moment, nicio imagine de genul acesta nu a mai fost surprinsă și este o dovadă crucială care susține teoriile oamenilor de știință potrivit cărora rechinii albi migrează, sau mai degrabă fug din habitatele lor obișnuite, deoarece sunt vânați de balenele ucigașe, un fenomen nou. 

Alison Towner, un om de știință din Africa de Sud, a studiat ecologia mișcării marilor rechini albi timp de 15 ani și a publicat o lucrare recentă despre modul în care balenele ucigașe îi vânează. 

Aceasta susține că filmarea nu este doar uimitoare, ci istorică: „Este probabil una dintre cele mai frumoase piese de istorie naturală filmate vreodată.” 

„Chiar cred că odată ce filmarea va fi difuzată, va deveni virală”, a spus ea pentru Daily Beast.  

Atenție, urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional!

Clipul, filmat în Africa de Sud, arată cum balena din mijloc iese la suprafață strângând în fălci un rechin mort. Marele alb, care are o lungime de aproximativ trei metri, este mușcat de către balena ucigașă în zona ficatului.  

„Am avut toate dovezile că balenele ucigașe sunt responsabile pentru uciderea rechinilor albi”, spune Towner. Cadavrele au fost găsite pe plajă cu ficatul mâncat. „Dar aceasta este prima filmare cu dronă din lume cu balene ucigașe ucigând un rechin alb. Este prima dată când în Africa de Sud este documentat ca dovadă directă.” 

×
Subiecte în articol: marele rechin alb balene
Citește mai multe din Știinţă
» Vezi toate știrile din Știinţă
Cele mai noi știri
Parteneri
x close