Antena 3 CNN Life Știinţă Proiectul unei echipe de elevi români, despre colonizarea planetei Marte, este lăudat de comunitatea ştiinţifică internaţională 

Proiectul unei echipe de elevi români, despre colonizarea planetei Marte, este lăudat de comunitatea ştiinţifică internaţională 

Tinerii au câştigat premiul I al competiției internaționale „Mars Innovation Challenge”

Proiectul unei echipe de elevi români, despre colonizarea planetei Marte, este lăudat de comunitatea ştiinţifică internaţională 
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2024   •   00:12

O echipă de elevi de clasa a X-a din Constanţa este marea câştigătoare a premiului întâi al competiției internaționale Mars Innovation Challenge.

Tinerii constănţeni au uimit juriul Statelor Unite ale Americii cu proiectul lor despre colonizarea planetei Marte.

Lucrarea lor care are ca scop susținerea vieții pe o perioadă îndelungată, pentru un echipaj uman, a fost considerată cea mai bună din lume.

Viaţa pe Marte este posibilă, cel puţin asta vor să demonstreze cei şase liceeni constănţeni. Povestea lor, creată în detaliu în decurs de o lună, a cucerit juriul competiției internaționale „Mars Innovation Challenge”.

Proiectul elevilor români, numit „Dust to Bloom”, a propus soluții tehnico-științifice pentru proiectarea și realizarea unei așezări umane autonome pe planeta roşie,

Scopul, inspirat parcă din filmele SF, a fost colonizarea.

Proiectul lor, „Dust to Bloom”, este lăudat de comunitatea ştiinţifică internaţională 

Conform proiectului, producția de hrană pentru oamenii deveniţi "marţieni" ar urma să fie realizată în ferme care permit cultivarea fructelor şi legumelor fără folosirea solului.

Elevii şi-au imaginat că plantele vor fi dispuse pe structuri verticale, iar rădăcinile lor vor fi hrănite cu ajutorul unor vapori ce conțin substanțe nutritive.

Proiectul elevilor români, „Dust to Bloom”, a fost răsplătit atât cu Premiul I la categoria rezervată claselor X-XII, cât și Marele Premiu de 2.400 de dolari.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Donald Trump primește imunitate parțială pentru insurecția asupra Capitoliului
x close