Antena 3 CNN Life Știinţă Pericolele ascunse într-o cutie cu energizant. Studiile care i-au alarmat pe medicii americani

Pericolele ascunse într-o cutie cu energizant. Studiile care i-au alarmat pe medicii americani

Pericolele ascunse într-o cutie cu energizant. Studiile care i-au alarmat pe medicii americani
29 Ian 2013   •   10:42

Un raport din 2013 realizat de autorităţile americane arată creşterea numărului de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale din cauza consumului de băuturi energizante. Aceste băuturi, care au dus la crearea unei industrii de un miliard de dolari în SUA, este reponsabilă de îmbolnăvirea tot mai multor americani, iar publicaţiile de specialitate avertizează asupra pericolului pe care consumul lor îl prespune.

Numărul de oameni care au ajuns la spital după ce au consumat băuturi energizante a crescut de la 10.000, în 2007, la 20.000, în 2011. Cele mai afectate persoane sunt cele cu vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani.

Consumarea a două cutii de băuturi energizante pe zi poate conduce la creşterea semnificativă a tensiunii arteriale, se arată într-un studiu realizat la Spitalul Henry Ford din New York.

Chiar şi băuturile energizante fără zahăr pot duce la producerea unui atac de cord, arată un alt studiu publicat in Jurnalul American de Medicină. Consumarea unei singure cutii de energizant zilnic poate determina în timp îngustarea vaselor de sânge, chiar şi în cazul adulţilor sănătoşi, arată rodale.com. 

Durerea de cap este un alt efect secundar al consumului de băuturi energizante.

Specialiştii mai atrag atenţia şi asupra faptului că, de multe ori, băuturile energizante sunt consumate în combinaţie cu alcoolul, ceea ce creează o nouă serie de probleme.





 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close