Antena 3 CNN Life Știinţă O practică obişnuită a bărbaţilor le poate pune viaţa în pericol

O practică obişnuită a bărbaţilor le poate pune viaţa în pericol

O practică obişnuită a bărbaţilor le poate pune viaţa în pericol
Foto: eligiblemagazine.com
28 Noi 2012   •   20:33

Bărbaţii care beau frecvent băuturi carbogazoase sau acidulate se expun unui risc mare de a dezvolta forme agresive de cancer de prostată, scrie ninemsn.com.

Potrivit unui nou studiu suedez, bărbaţii care beau sucuri carbogazoase sau cu mult zahăr sunt predispuşi la cancer de prostată cu 40% mai mult decât cei care nu consumă.

Studiul va fi publicat în ediţia următoare a Jurnalului American de Nutriţie Clinică, şi a fost făcut pe 8000 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 45 şi 73 de ani, pentru o perioadă de 15 ani.

Cei care au consumat o băutură carbogazoasă de numai 330 de mililitri pe zi au dezvoltat cu 40% mai multe şanse se a ajunge la forme grave de cancer de prostată. Cancerul a fost descoperit abia după ce bărbaţii au arătat simptome ale bolii.

Datele studiului mai arată că voluntarii care aveau un regim alimentar bogat în orez şi paste au avut un risc cu 31% mai mare de a dezvolta forme benigne de celule canceroase. În plus, s-a mai constatat că bărbaţii care luau un mic dejun bogat în zahăr prezentau un risc cu 38% mai ridicat de a suferi de cancer de prostată.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close