Antena 3 CNN Life Știinţă O companie le promite oamenilor că îi va învia din morți. Cât plătesc ca să fie înghețați

O companie le promite oamenilor că îi va învia din morți. Cât plătesc ca să fie înghețați

cadavru pe o masa
Deși costul este ridicat, sute de oameni s-au înscris deja pentru această procedură. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    22 Aug 2024   •   07:00

O companie din Germania promite că îi poate îngheţa pe cei morţi şi îi poate readuce la viaţă. Deși costul este ridicat, sute de oameni s-au înscris deja în program pentru a beneficia de această procedură, transmite New York Post.

Deşi costul este ridicat, 220.000 de dolari pentru tot corpul sau aproximativ 80.000 de dolari doar pentru creier, 650 de oameni s-au înscris deja pentru această procedură. Majoritatea clienţilor au în jur de 36 de ani.

„Niciunul dintre ei nu se așteaptă să moară prea curând. Personal, cred că în timpul vieții mele am putea asista la crioconservarea și reanimarea în siguranță a organismelor complexe. Pentru unii, motivația principală este frica de moarte. Crioconservarea le oferă speranță și un sentiment de siguranță, fiind o cale potențială pentru a-și prelungi viața”, a declarat co-fondatorul Fernando Azevedo Pinheiro.

Procesul începe imediat după ce o persoană este declarată legal decedată. O echipă specializată de la Tomorrow Bio preia corpul şi îl răceşte rapid, folosind ambulanţe echipate special. Fluidele corporale sunt înlocuite cu un „antigel” medical. Odată ajuns la centrul de stocare, corpul este răcit treptat până la aproape - 200 de grade Celsius şi depozitat într-un container cu azot lichid, unde poate rămâne timp de zeci de ani.

Compania pretinde că este singura din lume care face acest lucru și precizează că dacă o persoană este resuscitată cu succes după procedură și investiția sa nu a fost utilizată pe deplin în tratament, primește banii rămași înapoi.

Compania are facilități de depozitare în Europa, inclusiv Berlin și Amsterdam, iar în curând va avea un sediu și în New York.

×
Subiecte în articol: criogenat companie Germania cadavre
Citește mai multe din Știinţă
» Vezi toate știrile din Știinţă
Cele mai noi știri
Parteneri
x close