Producătorul de bere american The Alaskan Brewing Co. a găsit o metodă inedită pentru a reduce costurile de fabricaţie şi a alimenta cu energie dintr-o sursă alternativă, mai prietenoasă cu mediul. Răspunsul nu a fost energia solară sau eoliană, ci chiar berea.
Conform
Associated Press, resturile de cereale care rămân în urma procesului de fabricaţie au devenit, din problemă, soluţie. După o investiţie într-un sistem special de boilere, şi un furnal special de 1,8 milioane de dolari, resturile producţiei de bere sunt folosite pe post de combustibil.
Oficialii companiei glumesc că produc "bere alimentată de bere".
Utilitatea resturilor de cereale rezultate în urma producerii de bere a fost stabilită în urmă cu multă vreme. Grânele, o sursă bună de proteine, sunt trimise, în general către ferme, care le folosesc pentru hrana animalelor.
Alaskan Brewing are berărille situate în Juneau, Alaska, un oraş în care se poate ajunge doar cu ajutorul avionului sau pe apă din cauza lipsei drumurilor. În zona oraşului se află doar 37 de ferme, în tot statul sunt 680, livrarea grânelor era o sursă de pierderi pentru companie.
În urmă cu patru ani, compania a început să se intereseze cum ar putea să folosească resturile pe post de combustibil regenerabil pentru energie. A angajat o companie de Dakota de Nord pentru a-i construi sistemul special de boilere, iar anul acesta, după ce întreg sistemul va fi operaţional, se aşteaptă la economii de până la 70% din actualele costuri cu energia, aproape 450.000 de dolari.