Antena 3 CNN Life Știinţă Invenţia care va schimba viaţa a miliarde de oameni. Va fi o adevărată revoluţie tehnologică

Invenţia care va schimba viaţa a miliarde de oameni. Va fi o adevărată revoluţie tehnologică

Invenţia care va schimba viaţa a miliarde de oameni. Va fi o adevărată revoluţie tehnologică
de O.P.    |    10 Mai 2012   •   12:39

Lipsa apei va fi una din cele mai mari probleme cu care se va confrunta planeta noastră în viitorul apropiat. Pentru că de aer nu ducem lipsă, o companie franceză a construit un proiect extrem de îndrăzneţ, care poate transforma aerul în apă.



Eole Water este o turbină eoliană care reuşeşte să producă 1.000 de litri de apă potabilă în fiecare zi, prin colectarea şi filtrarea umezelii din aer. Dacă acest concept extrem de îndrăzneţ va fi pus în practică la scară largă ar aduce un benificiu enorm milioanelor de suflete care nu au acces la apă potabilă.

Cum funcţionează turbina




Aerul este direcţionat de paleţii turbinei către un compresor de răcire. Umiditatea existentă în aer este condensată, iar mai apoi colectată, ca la final să ajungă într-un bazin, care la finalul unei zile poate strânge şi 1000 de litri de apă.

Dacă este filtrată, apa va putea fi folosită pentru băut, pentru spălat sau gătit, dar şi pentru cultivat.

Punerea în practică a acestei idei îi va ajuta şi pe locuitorii de la sate, care nu au apă curentă. Astfel, vor avea rezerve suficiente de apă potabilă. O singură astfel de turbină ar putea furniza apă pentru un sat cu 3000 de locuitori pe parcursul a două decenii.





×
Subiecte în articol: inventii tehnologie seceta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close