Antena 3 CNN Life Știinţă În mintea celor mai odioşi criminali. Rezultatele şocante ale unui studiu care le găseşte SCUZE

În mintea celor mai odioşi criminali. Rezultatele şocante ale unui studiu care le găseşte SCUZE

O.P.
<1 minut de citit Publicat la 07:13 24 Noi 2011 Modificat la 07:13 24 Noi 2011
În mintea celor mai odioşi criminali. Rezultatele şocante ale unui studiu care le găseşte SCUZE
Foto: markspsychiatry.com
Psihopaţii, ca Hannibal Lecter - personajul interpretat de Anthony Hopkins în "Tăcerea Mieilor" - au inima împietrită, sunt anti-sociali şi câteodata violenşi. Sunt incapabili de a empatiza sau de a simţi vină.

Majoritatea duc vieţi normale, chiar de succes. Mai mult, potrivit rezultatelor unui studiu recent, 1 din 25 lideri de succes poate fi psihopat. La nivel mai mare, 1% din populaţia lumii este psihopată, iar la nivelul deţinuţilor din închisori, procentul creşte uluitor la 20%.

Psihopaţii pretind că duc o viaţă normală şi că gândesc la fel ca ceilalţi oameni, în realitate ei sunt total diferiţi de semenii lor. Potrivit rezultatelor obţinute în urma unui studiu, această boală este "moştenită" şi nu poate fi tratată.

Studiul realizat de americani a avut ca subiecţi 40 de prizonieri din închisori, al căror creier a fost scanat, iar rezultatul a scos la iveală faptul că jumătate din ei sunt psihopaţi.

Cum s-au diferenţiat ei de restul deţinuţilor? La nivelul creierului lor au avut loc modificări funcţionale şi structurale, ce au generat lipsa unor legături dintre mai multe părţi ale creierului.

Condusă de profesorul Michael Koenings, cercetarea îşi doreşte să demonstreze concret modificările care au loc la nivelul creierului psihopaţilor.









×
Etichete: crime studii medicina
x close