Cercetătorii sunt de părere că moartea poate fi combătută cu ajutorul ştiinţei. Graţie tehnologiilor moderne şi descoperirilor ştiinţifice, oamenii viitorului ar putea trăi până la vârste impresionante sau chiar ar putea „păcăli” moartea.
Privind din punctul de vedere al biologiei, nimeni şi nimic nu poate scăpa de moarte. Prelungirea vieţii oamenilor însă, este mai aproape decât oricine şi-ar putea imagina. Prin identificarea a două gene, durata de viaţă a şoarecilor a fost dublată. În câteva decenii, acest lucru ar putea fi posibil şi în cazul oamenilor, spun cercetătorii.
Gerontologul Valter Longo caută modalităţi de prelungire a vieţii. Graţie muncii sale de cercetare, durata de viaţă a ciupercii de drodie a ajuns la zece săptămâni. Un pas mic pentru om, dar un salt uriaş pentru drojdie – a cărei durată de viaţă este, în mod normal, de şase-şapte zile. Dacă acest proces ar putea fi aplicat şi în cazul oamenilor, am putea atinge vârsta de 800 de ani.
Aubrey de Grey este un alt expert în gerontologie, care caută însă alte metode de combatere a procesului de îmbătrânire. Grey consideră că îmbătrânirea este o boală – una care poate fi vindecată. "
Distincţia pe care oamenii o fac între bătrâneţe şi bolile bătrâneţii este una falsă. (...) Nu sunt un zeu, ci doar un om practic. Încerc să-i împiedic pe oameni să se îmbolnăvească” spune cercetătorul. Creierul uman reprezintă unul dintre cele mai complicate sisteme din Univers. Înţelegerea procesului prin care se formează gândurile şi amintirile este unul dintre cele mai importante scopuri ale ştiinţei. Când vor putea sparge acel cod, oamenii de ştiinţă vor fi capabili să „digitalizeze” creierul.Sursă: united-academics.org