Curiosity a surprins, în 86 de imagini, una dintre "lunile" lui Marte, Phobos, înălţându-se pe cerul planetei.
Imaginile au fost montate sub forma unui videoclip, cu durata de 32 de secunde, care redă, la viteză mărită, răsăritul lunii marţiene - un eveniment care a durat, în realitate, 27 de minute, scrie
Mail Online.
Marte are doi sateliţi naturali de mici dimensiuni: Phobos, prezent în acest clip, are o rază medie de doar 11 kilometri, iar Deimos este şi mai mic, având raza medie de 6 kilometri.
Panoramă spectaculoasă de 1,3 miliarde pixeli, realizată de robotul Curiosity pe planeta Marte Mulţi astronomi sunt de părere că micile luni sunt, în realitate, doi asteroizi care au fost capturaţi în câmpul gravitaţional al planetei, în urmă cu milioane de ani, şi au devenit sateliţii săi.
Curiosity a ajuns pe planeta Marte în august anul trecut, pentru o misiune de explorare cu durata de aproximativ 2 ani în Craterul Gale, în cursul căreia va căuta semne ale existenţei vieţii pe planetă.
Planeta Marte a avut o atmosferă bogată în oxigen cu un miliard de ani înaintea TerreiÎn momentul de faţă, este în drum spre destinaţia sa finală, Muntele Sharp, din centrul Craterului Gale.