Antena 3 CNN Life Știinţă Elon Musk și-a prezentat planul de a coloniza Marte. Când vor trăi oamenii în „adevărate orașe” pe Planeta Roșie

Elon Musk și-a prezentat planul de a coloniza Marte. Când vor trăi oamenii în „adevărate orașe” pe Planeta Roșie

GettyImages-1193068843
Musk susține că o navă fără echipaj ar putea fi trimisă pe Marte în doi ani. Foto: Gettyimages
de R.K.    |    11 Sep 2024   •   07:00

Oamenii ar putea fi trimiși spre Marte în patru ani dacă viziunea CEO-ului SpaceX, Elon Musk, devine realitate. Acesta a scris recent pe rețeaua socială X care este planul său pentru colonizarea Planetei Roșii.

Musk susține că o navă fără echipaj ar putea fi trimisă pe Marte în doi ani, înainte ca astronauții să meargă pe Planeta Roșie, doi ani după aceea. Mega-racheta SpaceX a fost deja supusă unei serii de teste fără echipaj pentru a o pregăti pentru rolul său de a transporta astronauții NASA de pe orbită pe suprafața Lunii încă din 2026.

Dar pentru Musk, obiectivul lui este fixat pe Marte.

„Primele nave pe Marte vor fi lansate peste doi ani, când se va deschide următoarea fereastră de transfer Pământ-Marte. Acestea vor fi fără echipaj pentru a testa fiabilitatea aterizării intacte pe Marte”, a scris Elon Musk într-o postare pe rețeaua X.

În funcție de aceste aterizări, vor fi stabilite și zboruri cu echipaj.

„Dacă acele aterizări merg bine, atunci primele zboruri cu echipaj către Marte vor avea loc în 4 ani. După ce această etapă este finalizată, vom mări numărul curselor astfel încât să construim adevărate orașe în următorii 20 de ani. Va fi extrem de greu, dar nu imposibil”, a mai spus el.

„A fi multiplanetar va crește considerabil durata de viață probabilă a conștiinței, deoarece nu om mai avea toate ouăle, la propriu și la figurat, pe o singură planetă”, a mai scris Musk.

SpaceX a dezvoltat și testat Starship, care este clasificată ca un vehicul de lansare super greu și este lăudată drept cea mai mare și mai puternică rachetă construită vreodată.

Dar înainte ca omenirea să ajungă pe Marte, NASA speră să trimită astronauți înapoi pe Lună.

Ambițioasa campanie Artemis a NASA este primul program lunar al agenției spațiale americane de la sfârșitul erei Apollo în anii 1970.

×
Citește mai multe din Știinţă
» Vezi toate știrile din Știinţă
Cele mai noi știri
Parteneri
x close