Antena 3 CNN Life Știinţă Efectele vor fi catastrofale, dacă nu se iau măsuri imediate de reducere a emisiilor de carbon, avertizează oamenii de ştiinţă

Efectele vor fi catastrofale, dacă nu se iau măsuri imediate de reducere a emisiilor de carbon, avertizează oamenii de ştiinţă

Efectele vor fi catastrofale, dacă nu se iau măsuri imediate de reducere a emisiilor de carbon, avertizează oamenii de ştiinţă
Foto: www.thenonprofitnetwork.org
17 Dec 2012   •   11:35

Preţul alimentelor va creşte foarte mult şi milioane de oameni vor suferi de foame dacă autorităţile nu iau măsuri imediate pentru reducerea emisiilor de combustibili fosili, avertizează oamenii de ştiinţă care au participat la Conferinţa pentru Schimbări Climatice a Naţiunilor Unite.

Emisiile de carbon afectează deja clima la nivel mondial, determinând fenomene meteo extreme precum seceta, inundaţiile şi furtunile violente. Agricultura şi producţia alimentară sunt extrem de vulnerabile, arată studiile.

Este foarte bizar că autorităţile nu acordă importanţă securităţii alimentare. Fără îndoială, schimbările climatice afectează abilitatea oamenilor de a produce mâncare”, a declarat cercetătorul Michiel Schaeffer de la Climate Analytics.

Climate Analytics şi Institutul Pik Potsdam din Germania pregătesc un raport ce avertizează asupra faptului că, în cazul în care temperatura globului va creşte cu 4 grade Celsius, foarte multe regiuni din lume vor deveni infertile. Teritorii extinse din Africa, China, India şi Mexic vor avea de suferit.

Studiul mai arată că şi în cazul în care temperatura medie va creşte cu numai 2 grade, vor exista probleme serioase în ceea ce priveşte securitatea alimentară.

"Efectele creşterii temperaturii vor fi catastrofale”, explică Michiel Schaeffer, citat de Science Alert.


 

×
Subiecte în articol: emisii de carbon Natiunile Unite
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close