Echinocțiu de toamnă 2021. Ce se întâmplă pe 22 septembrie
Odată cu marcarea începutului toamnei, Soarele va fi exact deasupra ecuatorului Pământului, deplasându-se de la nord la sud, ajungând ca ziua și noaptea să fie egale în întreaga lume.
Începând de astăzi, la Polul Nord, Soarele va rămâne sub linia orizontului, într-un fel de amurg, până în luna octombrie când va deveni întuneric, spune cercetătorului solar al NASA, Mitzi Adams.
Amurgul de primăvară la Polul Nord începe cu câteva săptămâni înainte de echinocțiul de primăvară, din luna martie, când Soarele răsare din nou peste orizont.
În ciuda faptului că, în meteorologie, sezonul de toamnă începe pe data de 1 septembrie, echinocțiul din septembrie anunță sezonul astronomic de toamnă.
În timpul echinocțiilor, ambele emisfere ale Pământului au parte de cantități egale de lumină, scrie blogs.nasa.gov.
Echinocțiu de toamnă 2021. Tradiții și obiceiuri la români
Această zi are tradițiile ei și se spune că, dacă va ploua în această dimineață, primăvara va fi ploioasă. O altă superstiție spune că nu este bine să te speli pe față până la apusul soarelui și că trebuie să mănânci pâine înainte să ieși din casă.
Totodată, tradiția spune că gospodarii este bine să pregătească primul must din strugurii proaspăt culeși.
Tot în ziua echinocțiului de toamnă se bat nucii și se scutură merele și gutuile.
Această zi este sărbătorită din cele mai vechi timpuri și este una dintre cele mai importante sărbători întâlnite și în calendarul păgân, scrie folclor-romanesc.ro.
De asemenea, din bătrâni se spune că cei care au copii nu au voie să ii certe, pentru că aceștia vor avea impresia toată viața că au puțin de cules.