Cum poţi face ca informaţiile educative să fie atrăgătoare şi, mai important, accesibile?
Cercetătorii NASA nu par să aibă o problemă în acest sens, mai ales că dispun de imagini impresionante care fac deliciul publicului.
Doctorul Horace Mitchell, directorul Studioului de Vizualizare Ştiinţifică a NASA, a povestit, într-un interviu pentru
Mashable, cum iau naştere impresionantele imagini ştiinţifice.
„Jobul nostru este să redăm în imagini diverse fenomene astfel încât să fie accesibile publicului. Scopul imaginilor este de a furniza informaţie despre o anumită activitate. Un exemplu în acest sens sunt imaginile create pentru a vizualiza rezultatele cercetătorilor referitoare la topirea gheţarilor de la Polul Nord".
"Pentru a ajunge la un rezultat mulţumitor , trebuie să facem muncă de cercetare, să dezvoltăm anumite procese şi metode. Ne întrebăm mereu:
cum putem să
ne îmbunătăţim
munca? Ce putem să facem mai mult?”
Imaginile prezentate publicului de către NASA de-a lungul vremii au fost atât de frumoase încât mulţi le-au comparat cu operele de artă ale lui Van Gogh. Cu modestie, Horace Mitchell precizează:
“Trebuie să fim cinstiţi şi să spunem că aceste asemănări sunt pure coincidenţe”.
„Dacă nu ai informaţii interesante, atunci nu ai nimic. Trebuie să le mulţumesc cercetătorilor NASA pentru aceste imagini spectaculoase care prezintă, de fapt, informaţii extrem de precise”, a conchis omul de ştiinţă.