Fosile noi descoperite
în Kenya demonstrează că, în urmă cu două milioane de ani, pe Pământ a trăit o altă specie de oameni. Descoperirile arată că, în Africa, au existat cel puţin trei specii umane diferite, relatează BBC News. Noul studiu aduce informaţii noi, care contravin percepţiei populare potrivit căreia evoluţia omului din maimuţă ar fi fost una liniară. Antropologii au găsit trei fosile umane care au o vechime cuprinsă între 1,78 milioane de ani şi 1,95 milioane de ani.Noile descoperiri vin în sprijinul ideii potrivit căreia craniul găsit în 1972 demonstrează existenţa unei specii diferite de oameni,
Homo rudolfensis. În urmă cu patru decenii, oamenii de ştiinţă au găsit un craniu ce părea să aparţină unei specii umane diferită.
Era mai lung şi porţiunea unde ar fi trebuit să fie creierul, mai mare. Timp de patru decenii însă, acest craniu a fost singura dovadă că ar fi existat o altă specie de oameni. De aceea, cercetătorii nu au putut spune cu siguranţă dacă craniul aparţinea unui speciment neobişnuit sau membrului unei alte specii de oameni. Datorită noilor fosile descoperite, cercetătorii pot afirma cu siguranţă că Homo rudolfensis a existat într-adevăr şi că a coabitat, în urmă cu două milioane de ani, cu alte specii de oameni. Pentru foarte multă vreme, oamenii de ştiinţă au crezut că cel mai bătrân strămoş al omului era Homo Erectus (care ar fi trăit în urmă cu 1,8 milioane de ani).