Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperirea oamenilor de știință care răstoarnă vechea teorie a apariţiei primilor oameni în America

Descoperirea oamenilor de știință care răstoarnă vechea teorie a apariţiei primilor oameni în America

1 minut de citit Publicat la 23:48 12 Aug 2016 Modificat la 23:48 12 Aug 2016
alaska-139934_960_720.jpg
Foto: pixabay.com

Prin studierea mostrelor de ADN preistoric, cercetătorii au reuşit să stabilească o nouă teorie despre modul în care oamenii au ajuns în America.Cercetătorii au dezvăluit cum teritoriul îngheţat dintre Siberia şi Alaska a devenit un culoar viabil, scrie Descopera.ro.

Datele sugerează că oamenii din Epoca de Gheaţă nu puteau migra spre America printr-un pasaj creat între cei doi gheţari deoarece, din punct de vedere biologic, nu era viabil.

În credinţele tradiţionale este dezvăluit faptul că oamenii au ajuns să se stabilească în America în timp ce mergeau spre sud prin ceea ce noi astăzi numim Canada, în timp ce gheţarii începeau să se retragă.

Analizele ADN-ului au demonstrat că acest drum era imposibil deoarece resursele pentru supravieţuirea umană nu ar fi fost disponibile prin coridorul de gheaţă. Cercetătorii au analizat ADN-ul antic pentru a observa cum s-a schimbat ecosistemul acestui coridor în timp ce gheţarii se retrăgeau. Aceştia au creat o imagine viabilă a modificării florei şi faunei până când pasajul a devenit  accesibil pentru călătorii.Cercetătorii au concluzinat că zona a devenit navigabilă acum 12.600 de ani, până atunci lipsind din zonă resursele necesare, precum lemnul pentru combustibil sau pentru unelte.

Conform acestei teorii, primii americani care au ajuns cu mult timp înainte,probabil au utilizat o altă rută. Autorul studiului a declarat că, probabil, aceştia au navigat de-a lungul coastei Pacificului. Însă cine erau aceste persoane rămâne un mister.

×
Etichete: America Siberia Alaska
x close