Paleontologii au descoperit în Antarctica fosilele unui pinguin uriaş, vechi de 34 de milioane de ani, care avea o înălţime de doi metri, acesta fiind cel mai mare exemplar descoperit vreodată din această specie, a anunţat marţi Muzeul de Ştiinţe Naturale din La Plata, informează AFP.
Site-ul instituţiei argentiniene precizează că descoperirea, realizată în timpul unei campanii de cercetare în Antarctica, va permite "un studiu intensiv şi complet asupra acestor strămoşi ai pinguinilor moderni".
Caroline Acosta, cercetătoare la departamentul de paleontologie al muzeului, consideră că "este vorba de cel mai mare pinguin descoperit până în prezent, atât în ceea ce priveşte înălţimea, cât şi masa corporală".
Cel mai mare pinguin cunoscut până în prezent este cel imperial, care măsoară, în medie, 120 de centimetri în înălţime. Oamenii de ştiinţă argentinieni au spus că vor efectua o nouă campanie în Antarctica în primăvara anului viitor, cu scopul de "a cerceta noi schelete, care vor permite studierea felului de a se deplasa şi anatomia" acestor animale.
Fosilele unor pinguini care au trăit în urmă cu mai multe milioane de ani, descoperite recent, le-au permis cercetătorilor să afle că aceste animale dispărute aveau penaje diferite de cel în alb şi negru al descendenţilor lor din zilele noastre. Astfel, penajele pinguinilor străvechi erau colorate în nuanţe de maro, roz şi gri.