<1 minut de cititPublicat la 14:45 02 Apr 2013Modificat la 14:45 02 Apr 2013
Foto: www.integrativehealthreview.com
Persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cu cele mai ridicate concentraţii de omega-3 în organism, trăiesc în medie cu 2,2 ani mai mult decât persoanele cu cele mai scăzute concentraţii de omega-3. Omega-3 este un acid gras conţinut mai ales de carnea anumitor specii de peşti, precum somonul, relatează AFP.
Adulţii în vârstă care mănâncă peşte cu regularitate beneficiază de o reducere cu până la 27% a riscului general de mortalitate şi de o reducere cu aproximativ 35% a riscului de mortalitate cauzat de maladiile cardiovasculare.
"Preparatele din peşte, bogate în acizi graşi, sunt considerate de multă vreme o hrană sănătoasă, dar puţin cercetători au evaluat până acum efectele benefice ale acizilor omega-3 asupra sănătăţii adulţilor în vârstă", a declarat medicul Dariush Mozaffaris, profesor de epidemiologie la Universitatea Harvard, coautor al studiului.
"Rezultatele acestui studiu confirmă importanţa pe care o are o concentraţie suficientă de omega-3 în sânge pentru sănătatea cardiovasculară. Ele ne lasă să credem că, mai târziu în viaţă, aceste binefaceri ar putea să prelungească viaţa cu mai mulţi ani", a adăugat el.