Antena 3 CNN Life Știinţă Ce are omul în creier. Descoperirile fascinante ale unui profesor reputat de la Harvard

Ce are omul în creier. Descoperirile fascinante ale unui profesor reputat de la Harvard

<1 minut de citit Publicat la 14:23 26 Mai 2016 Modificat la 14:23 26 Mai 2016
brainceell.jpg
Foto: Pixabay

„Noi suntem organisme, nu computere. Trebuie să perseverăm în a ne cunoaşte mai bine. Metafora IP a fost valida timp de jumătate de secol, dar este timpul să folosium cheia DELETE” susține profesorul Robert Epstein, absolvent de Harvard, într-un articol despre compoziția creierului.

Oricât de tare s-ar strădui oamenii de ştiinţă şi psihologii să caute, nu vom găsi niciodată o copie a Simfoniei a 5 a a lui Beethoven în creier, sau copii ale cuvintelor, picturilor, regulilor gramaticale sau ale oricăror altor stimuli ambientali. Creierul uman nu este gol, dar el nu conţine multe dintre lucrurile pe care majoritatea dintre noi considerăm că le conţine, cum ar fi “amintiri”. Percepţia noastră asupra creierului are rădăcini istorice, dar invenţia computerelor din 1940 a produs o mare confuzie, este de părere profesorul.

Cert este că nu suntem născuţi cu informaţii, reguli, software, cunostiinte, lexicoane, reprezentări, amintiri, imagini, procesoare, coduri, simboluri, decodoare – tocmai elementele proiectate să permită computerelor digitale să fie inteligenţe. Noi nu numai că nu ne naştem cu astfel de lucruri, dar nici nu putem să le dezvoltăm de a lungul vieţii.

Vedeți aici întreaga demonstrație

 

×
Parteneri
x close