Antena 3 CNN Life Știinţă Calea Lactee ar putea conţine 200 de miliarde de planete care pot susţine viaţa

Calea Lactee ar putea conţine 200 de miliarde de planete care pot susţine viaţa

1 minut de citit Publicat la 14:51 06 Feb 2015 Modificat la 14:51 06 Feb 2015
nasa.jpg
Calea Lactee ar putea conţine 200 de miliarde de planete care sunt propice dezvoltării formelor de viaţă, susţin autorii unui studiu bazat pe o metodă de calcul matematic veche de 200 de ani.

Potrivit savanţilor australieni, citaţi de Yahoo News, fiecare stea din Univers are în medie două planete locuibile care orbitează în jurul ei, iar Calea Lactee numără circa 100 miliarde de stele.

Până în prezent, astronomii au descoperit 1.000 de exoplanete în Calea Lactee, însă doar câteva dintre ele sunt potenţial locuibile.

Cercetătorii de la Universitatea Naţională din Australia (ANU) şi-au bazat studiul pe o metodă veche de 200 de ani, denumită "legea Titius-Bode", care prevede existenţa planetelor graţie legilor care guvernează mişcarea acestora în jurul stelelor. Metoda s-a dovedit eficientă în studiile care au dus la descoperirea planetei pitice Ceres şi a planetei uriaşe Uranus.

Zonele din Univers sunt denumite "locuibile" acolo unde formele de viaţă, aşa cum sunt ele cunoscute pe Terra, care depind de prezenţa apei în stare lichidă, au cele mai mari şanse de a se dezvolta.

Pentru ca viaţa să poată să existe, o exoplanetă trebuie să primească cel puţin la fel de multă lumină de la steaua ei ca lumina primită de Terra de la Soare, pentru a menţine o temperatură care permite prezenţa apei în stare lichidă.





×
Etichete: Calea Lactee NASA
x close