După analizarea a 20 de studii pe această temă, cercetătorii au ajuns la concluzia că ciocolata neagră chiar reduce tensiunea arterială.
Substanţele din cacao, principalul ingredient al ciocolatei, relaxează vasele sanguine şi îi permite sângelui să circule cu mai mare uşurinţă prin ele.
O tensiune sistolică de sub 12mmHg este consdierată normală. Oamenii care au participat la studiu şi au consumat ciocolată au avut o tensiune cu 2-3mmHg mai mică decât cei care nu au consumat.
Acest experiment s-a derulat pe parcursul a două săptămâni, iar oamenii de ştiinţă spun că efectele pe termen lung ale consumului de ciocolată nu sunt cunoscute.
Hipertensiunea arterială este o boală extrem de comună şi poate fi mortală. Este cauza a până la 54 dintre atacurile cerebrale şi a 47% dintre bolile de inimă.
Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că ciocolata care se găseşte în comerţ conţine mult zahăr şi grăsimi, de aceea recomandă numai ciocolată neagră.