Antena 3 CNN Life Știinţă Boala banală pe care ai avut-o cel puţin o dată va omorî milioane de oameni. Gena care va decima omenirea

Boala banală pe care ai avut-o cel puţin o dată va omorî milioane de oameni. Gena care va decima omenirea

Boala banală pe care ai avut-o cel puţin o dată va omorî milioane de oameni. Gena care va decima omenirea
28 Mar 2012   •   09:27

Descoperirea oamenilor de ştiinţă schimbă tot ce ştiam despre bolile banale. Dacă atunci când ne simţeam rău apelam la o aspirină, sau un paracetamol, acum aceste medicamente nu îşi vor ma face efectul. Se pare că o anumită genă a corpului uman poate produce un tip de gripă ucigaş, care este temut de lumea întreagă.

Specialiştii au găsit, în urma unor studii de laborator, că virusul gripal poate să omoare anumiţi pacienţi, în timp ce pe alţii nu îi afectează prea mult.

Într-un studiu publicat în faimoasa revistă "Science", cercetătorii descriu modul în care o genă umană influentează modul în care corpul uman răspunede la virusul gripei.

În 2010, virusul gripei porcine, H1N1, a ucis multe persoane tinere, majoritatea nefiind grav bolnave. Aceasta ultimă descoperire genetică îi poate ajuta pe doctori să identifice pacienţii care pot fi ucişi de gripă, ei putand fi, astfel, salvaţi printr-un vaccin care să prevină îmbolnăvirea.

Această genă se numeşte IFITM3, ea fiind cea care poate stopa dezvoltarea gripei în corp. Potrivit testelor făcute pe şoareci, animalele care nu au această genă au avut simptome mult mai grave de gripă decât cele care aveau gena respectivă, scrie MSNBC.



×
Subiecte în articol: gripa
Citește mai multe din Știinţă
» Vezi toate știrile din Știinţă
Cele mai noi știri
Parteneri
x close