Un designer industrial britanic, Moggridge a fost primul om care a transformat cpmputerul personal dintr-un mamut de birou într-un dispozitiv portabil, ce a devenit parte din viaţa cotidiană.
El a fost unul dintre liderii designului mondial timp de mai multe decenii, a fost unul dintre fondatorii IDEO, o firmă inovatoare din domeniul designului, cu sedii în toată lumea şi a condus divizia Cooper-Hewitt a Institutului Smithsonian, Muzeul Naţional de Design.
Alături de contribuţia pe care a adus-o designului interacţiunii din tre om şi computer, britanicul va rămâne cunoscut pentru crearea GRiD Compass, primul laptop funcţional, numit de revista Time "una dintre cele mai inteligente realizăril din istoria computerelor".
Realizat în 1982, Compass avea o tastatură şi un ecran de 6 inch galben pe negru, îmbinate printr-un sistem de balamale care permitea deschiderea şi închiderea dipozitivului ca pe o servietă.
Tehnologia a avansat şi laptop-urile au devenit mai uşoare şi mai puternice, depăşind desktop-urile la vânzări în 2008. Modelele moderne încă se bazează pe designul lui Moggridge.
Mecanismul cu balamale permite utilizatorilor să îşi ajusteze ecranul după cum doresc, modul în care se închide protejează atât ecranul cât şi tastatura, iar uşurinţa instalării l-a transformat într-un dispozitiv ideal de luat în deplasări.
Laptopul lui Moggridge a fost revoluţionar la momentul apariţiei, cu 340 kb de memorie, era unul dintre cele mai puternice sisteme din lume, fiind utilizat şi de NASA pe nava Discovery în perioada anilor '80.