Antena 3 CNN Life Știinţă Motivul pentru care este bine să mănânci usturoi înainte de culcare | Cercetările arată beneficii multiple pentru sănătate

Motivul pentru care este bine să mănânci usturoi înainte de culcare | Cercetările arată beneficii multiple pentru sănătate

Usturoiul a făcut mereu parte din ritualurile pentru sănătate ale românilor. Proprietățile sale miraculoase au făcut ca usturoiul să fie un adevărat remediu pentru mai multe probleme medicale.

Motivul pentru care este bine să mănânci usturoi înainte de culcare | Cercetările arată beneficii multiple pentru sănătate
Motivul pentru care este bine să mănânci usturoi înainte de culcare | Aduce foarte multe beneficii organismului
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mai 2024   •   20:00

Usturoiul, cunoscut de secole pentru proprietățile sale medicinale, ar putea avea beneficii suplimentare dacă este consumat cu o oră înainte de culcare, potrivit thehealthsite.com.

Dacă faci un obicei din a mânca un cățel de usturoi înainte de a te retrage la somn, vei oferi corpului tău un sistem de apărare mai puternic împotriva invadatorilor sănătății.

Cercetările recente sugerează că anumite componente ale usturoiului pot promova un somn mai odihnitor și pot stimula sistemul imunitar.

Usturoiul poate contribui indirect prin crearea calității somnului mai multe mecanisme:

  1. Reducerea stresului și anxietății: Usturoiul conține compuși care au efecte relaxante și care pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Consumul regulat de usturoi poate contribui la relaxarea corpului și a minții, creând un mediu mai propice pentru un somn odihnitor.

  2. Reglarea nivelului de serotonină: Usturoiul poate influența nivelul neurotransmițătorului serotonină în creier. Serotonina este cunoscută pentru rolul său în reglarea stării de spirit și a ciclului somn-veghe. Un echilibrat al serotoninei poate contribui la un somn sănătos și odihnitor.

  3. Reducerea colesterolului. Deși cercetările sugerează beneficii potențiale ale consumului de usturoi înainte de culcare, este important să se consume cu moderație. Consumul excesiv de usturoi poate provoca arsuri la stomac și alte probleme digestive, dacă sunteți predispuși.

Dacă eviți să mănânci usturoi de teama că nu vei mai putea scăpa de mirosul neplăcut de usturoi, trebuie să știi că există și soluții pentru a evita acest disconfort. 

Cum să scapi de respirația urât mirositoare după ce ai mâncat usturoi

Mănâncă alimente care neutralizează mirosul: Consumă alimente precum mâncare de mentă, frunze de mentă, pătrunjel sau mere, care pot ajuta la neutralizarea mirosului de usturoi.

Periajul și utilizarea aței dentare: Periază-ți dinții și folosește ața dentară pentru a îndepărta particulele de alimente și bacteriile care pot contribui la respirația urât mirositoare.

Clătirea cu apă sau gargară: Clătește-ți gura cu apă sau fă gargară cu un amestec de apă și sare sau apă și bicarbonat de sodiu. Acest lucru poate ajuta la eliminarea resturilor de mâncare și a bacteriilor care pot provoca mirosul neplăcut.

Mestecă gumă fără zahăr: Mestecatul unei gumă fără zahăr poate ajuta la creșterea producției de salivă, care poate contribui la eliminarea resturilor de mâncare și la neutralizarea mirosului de usturoi.

Consumul de lactate: Consumul de produse lactate, cum ar fi laptele sau iaurtul, poate ajuta la reducerea mirosului

×
Subiecte în articol: beneficii organism usturoi ora de culcare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Congresul USR decide cum se împarte puterea sub șefia Elenei Lasconi
x close