Medicii de la Centrul de Cercetare „Fred Hutchinson” din Seatlle, SUA, au reușit să vindece complet un pacient de 53 de ani care suferea de cancer de piele metastazat utilizând două tipuri diferite de imunoterapie. Potrivit experiților, tumorile pacientului au dispărut complet în urma tratamentului, scrie The Mirror.
Toate celelalte tratamente încercate de medici nu dăduseră rezultate, tumorile începând să se răspândescă cu rapiditate în organismul pacientului. Însă, în urma imunoterapiei – o terapie care folosește sistemul imunitar al organismului pentru a lupta cu boala – tumorile au dispărut complet.
Acum, la cinci ani de la respectivul tratament, pacientul continua să se simtă bine, iar tumorile nu au recidivat, explică medicii.
Experții sunt extrem de entuziasmați de aceste rezultate și susțin că dispun de o nouă armă eficientă în lupta împotriva cancerului.
În 80% dintre cazurile de melanom malign din România, pacienţii au şanse de supravieţuire de maximum 5 ani de la depistarea afecţiunii.
Riscul de melanom a crescut an de an, cu 3% la populaţia albă, din 1992 până în 2011, conform raportului Cancer Facts & Figures. Mai mult, în România, în numai 25 de ani, din 1983 până în 2008, incidenţa a crescut de la 1-2 cazuri la 100.000 de locuitori la 4,6 cazuri la 100.000 de locuitori. Principala cauză a creşterii acestui risc este reprezentată de expunerea îndelungată la soare şi/sau la ultraviolete artificiale