Telescopul folosit de NASA pentru a "vâna" planete a dus la descoperirea a două corpuri cereşti ce par a fi locuri ideale pentru forme de viaţă.
Cele două planete au dimensiunile ideale şi se găsesc la distanţa potrivită de steaua lor. Experţii anunţă că aceste două planete reprezintă o bornă importantă în cursa pentru identificarea vieţii extraterestre.
Până acum, toate planetele identificate în zonele locuibile erau prea mari. Cel mai probabil, aceste planete erau uriaşe bile de gaz, precum Neptun, nefiind potrivite pentru a găzdui forme de viaţă.
Descoperire UIMITOARE: 4.5 miliarde de ”planete extraterestre” asemănătoare Pământului, la o distanță mult mai mică decât se credeaCele două planete identificate acum de cercetători, Kepler-62-e şi Kepler-62-f, îndeplinesc toate condiţiile necesare găzduirii vieţii. Acestea sunt gemene, adică orbitează aceeaşi stea şi se găsesc una lângă cealaltă, la o distanţă mai mică decât cea dintre Pâmânt şi Marte.
Descoperirile au fost publicate în jurnalul Science.
A fost descoperită cea mai mică planetă observată vreodatăKepler-62-e este o planetă caldă, Hawaiană, iar Kepler-62-f este răcoroasă, precum Alaska, a explicat Borucki, cercetătorul care gestionează telescopul Kepler.
Planetele se află la 1.200 de ani-lumină de Terra. Steaua pe care o orbitează datează de acum 7 miliarde de ani, fiind cu 2,5 ani mai "bătrână" decât Soarele nostru.
"
Dacă se găsesc forme de viaţă pe aceste planete, probabil că sunt foarte avansate", a comentat Borucki.