Antena 3 CNN Life De ce ar trebui să porți SPF în timpul manichiurii cu gel

De ce ar trebui să porți SPF în timpul manichiurii cu gel

Dacă ai avut măcar o dată manichiură cu gel, nu ești străin de lampa UV care îți usucă gelul, permițându-ți să părăsești salonul cu o manichiură nouă și strălucitoare, fără pete.

spf manichiura gel lampa uv
De ce ar trebui să porți SPF în timpul manichiurii cu gel Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iun 2023   •   12:00

Din acest motiv, manichiura cu gel sau cea semipermanentă este o alegere super populară când vine vorba de servicii de unghii, atât la salon, cât si acasă. Dar, pe cât de grozavă este acea lampă de unghii pentru a vă întări gelul, trebuie avut în vedere faptul că expunerea la raze UV nu este atât de bună pentru pielea mâinilor tale. 

Clienţii de la salon își pun mâna sub o lampă UV timp de aproximativ zece minute, provocând o reacție chimică care face ca oculul de gel să se întărească. Având în vedere creșterea popularităţii acestui tip de manichiură în ultimele două decenii, cercetătorii au studiat dacă expunerea la lumină UV în timpul unei vizite la salon prezintă un risc pentru sănătate.

Potrivit Skin Cancer Foundation, luminile UV utilizate în mod obișnuit la salonul de unghii produc în mod predominant raze UVA, care pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii. Lumina UV și LED folosită pentru a întări lacul de unghii cu gel formează niște mini pături de bronzare pentru mâinile tale.

 Din acest motiv, se recomandă ca înainte de a merge la manichiură să folosești pentru mâini o cremă cu SPF 30 sau SPF 50. De asemenea, o altă alternativă folosită pentru protejarea mâinilor și a degetelor în timpul unei manichiuri cu gel sunt mănușile fără degete.

Astfel, pielea ta va fi protejată și vei pleca de la salon cu manichiura dorită, fără ca aceasta să afecteze pielea mâinilor. 

Data viitoare când îți faci o manichiură cu gel, folosește un SPF, durează doar câteva secunde, iar pielea ta îți va mulțumi pe termen lung pentru această decizie.

×
Subiecte în articol: SPF manichiura
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close