Antena 3 CNN Life Sophia Loren împlineşte 90 de ani. Fascinanta poveste de viață a actriței: „Aici a început totul”

Sophia Loren împlineşte 90 de ani. Fascinanta poveste de viață a actriței: „Aici a început totul”

colaj sophia loren
Sophia Loren împlineşte 90 de ani Foto: Getty Images/Profimedia Images
de N.B.    |    19 Sep 2024   •   12:09

"Sărbătoresc la Roma unde a început totul", asta a declarat Sophia Loren despre modul în care îşi va petrece cea de-a 90-a aniversare.

Conform La Stampa pentru petrecerea de ziua ei, Sophia Loren a ales Roma şi familia sa. Vor fi prezenţi fiii săi Edoardo şi Carlo, nurorile şi cei 4 nepoţi. Roma a fost începutul pentru faimoasa actriţă: "Eu şi mama mea am venit aici când eu aveam doar 15 ani, ea era obsedată de gândul de a vorbi cu tatăl meu care ne părăsise. Filmau Quo Vadis şi am început să muncim. O alegere care a schimbat viaţa întregii familii", a decarat actriţa.

La 15 ani a câştigat primul concurs de frumuseţe şi cu banii obţinuţi a sosit la Roma împreună cu mama sa în căutarea succesului, dar amândouă au fost reclamate de tatăl actriţei care nu accepta cariera fiicei sale în lumea cinematografiei. Astfel s-a răzbunat şi a făcut plângere penală pe numele celor două cu acuzaţia de prostituţie, dar situaţia s-a lămurit imediat. 

În 1951 Alberto Lattuada i-a oferit Sophiei Loren şansa primei replici în filmul Anna, în care protagonişti erau Silvana Mangano şi Vittorio Gassman. Un singur cuvânt a rostit atunci actriţa: "Niciodată", ca răspuns la întrebarea barmanului (Vittorio Gassman): "Bună, frumoaso! Când?". 11 ani mai târziu, Sophia Loren câştiga Oscarul pentru rolul interpretat în filmul La Ciociara.

În 1953, Loren îl cunoaște pe viitorul său soț, producătorul Carlo Ponti, care a rămas impresionat de potențialul său și i-a oferit un contract pe șapte ani.

Cu Carlo Ponti s-a căsătorit de două ori, prima dată în septembrie 1957, dar, din moment ce, în acea perioadă, divorțul nu era legal în Italia și astfel cuplul risca să fie acuzat de concubinaj (Loren) și de bigamie (Ponti), cei doi au emigrat în Franța unde au devenit cetățeni francezi și Ponti a putut să divorțeze de soția lui, Giuliana Fiastri, și s-au căsătorit pe data de 9 aprilie 1966 la Sevres (Franța).

Începând cu 1956 interpretează și în limba engleză producțiile filmate în SUA.

În timp, se va afirma din ce în ce mai mult ca o adevărată diva a cinematografiei italiene în lume. Împărțită între Italia și Hollywood, joacă în numeroase filme de succes alături de cele mai mari staruri mondiale.

În 1982 în urma vechilor probleme cu fiscul italian, este acuzată de evaziune fiscală și închisă timp de 17 zile în penitenciarul din Caserta. Responsabilitatea evaziunii fiscale a fost atribuită apoi impresarului său, dar nu i-a fost ușor să remedieze proasta publicitate create în fața opiniei publice italiene.

Sophia Loren numără roluri în peste 100 de filme, listă care se încheie cu ultima producţie numită La vita davanti a sé, film regizat chiar de fiul său Edoardo.

×
Subiecte în articol: Sophia Loren Italia actriţă
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close