Antena 3 CNN Life Motivul pentru care ne creşte pofta de dulce când vine frigul. Dr. Ruxandra Pleşea: De aceea, organismul ne cere zaharuri

Motivul pentru care ne creşte pofta de dulce când vine frigul. Dr. Ruxandra Pleşea: De aceea, organismul ne cere zaharuri

Milena Niță
1 minut de citit Publicat la 12:00 10 Noi 2020 Modificat la 12:00 10 Noi 2020
o_1emoj98evi1j1eap1n0s1bu61j8jb.jpg
Sursa foto: Pixabay

Dacă în ultima perioadă aveţi o poftă mai mare pentru dulce, nu vă speriaţi. E de la anotimp.

"Cu cât e mai frig, cu atât vrem mai multe dulce, pentru că se cuplează cumva nevoia de calorii cu excesul de calorii pe care dulciurile îl oferă", a explicat medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, marţi, la rubrica Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Ce dulciuri recomandă medicii

În acest caz, nu dăm iama în ciocolată, biscuiţi sau napolitane. Există şi deserturi făcute în casă şi pe care medicii le recomandă.

Spre exemplu, dulceaţa de gutui care e destul de dulce şi în felul acesta e încorporată şi gutuia în alimentaţia noastră, un fruct destul de neatractiv pentru unii dintre noi.

Totuşi, medicul atrage atenţia că un mic dejun precum pâinea cu unt şi dulceaţa e bine să apară mai rar în alimentanţia noastră, de circa 1-2 ori pe săptămână.

Substanţa din mere care ne apără de COVID. Medic: Este foarte studiată acum, în pandemie, şi are efect antiviral

Exemple sănătoase de mic-dejun

Există şi o explicaţie. "Această combinaţie este destul de calorică şi nu ar trebui să fie regula pentru dimineţile noastre. În plus, în ea nu găsim un aport proteic. 

Dar oul, brânza, peştele, chiar şi o cremă de humus trebuie să fie în meniul nostru de dimineaţă, aşa că să nu transformăm fiecare dimineaţă într-un festin dulce", precizează nutriţionistul Ruxandra Pleșea.
 

×
x close