Antena 3 CNN Life Secretele unei casnicii fericite care te pot feri de terapia de cuplu

Secretele unei casnicii fericite care te pot feri de terapia de cuplu

couple-happy-kiss-love-married-favim_com-256932_large.jpg
07 Ian 2015   •   13:07
O casnicie inseamna o munca in echipa constanta, iar rutina si clasicele probleme ale vietii care apar involuntar pot crea suficiente probleme incat sa determina un cuplu sa ajunga la un terapeut de cuplu sau, mai rau, la divort.


Pentru a-ti menaja nervii, sufletul, dar si buzunarul, poti recurge la acele “chestiuni” identificate chiar de terapeutii de cuplu ca fiind esentiale pentru o casnicie fericita, ferindu-te astfel de lungi sedinte de terapie de cuplu si chiar de divort.


1. Onestitatea fata de propria persoana


Pastreaza-ti propria identitate, propriile teluri, propriile visuri si propriile pasiuni. O femeie nu trebui sa devina doar sotie dupa casatorie. Daca-si pierde propria identitate se va trezi la un moment dat ca nu se mai regaseste in casnicie, iar de acolo, fara terapie de cuplu sau individuala, singura directie este divortul. Asadar, pastrarea propriei identitati este esentiala atat pentru sot, cat si pentru sotie daca-si doresc cu adevarat o casnicie fericita, considera profesorul doctor in psihologie John Mayer.


2. Pune viata sexuala in serviciul casniciei


Sotii nu trebuie sa aiba pretentia ca sexul salbatic de la inceput va fi la fel pe tot parcursul casniciei, insa orice ar fi el trebuie sa fie constant si ocazional neasteptat pentru a mentine intimitatea si dorinta sexuala in cuplu, considera Tina Tessina, autoarea volumului “Money, Sex and Kids: Stop Fighting About the Three Things That Can Ruin Your Marriage”. Iar una dintre cele mai bune metode de a tine vie atractia sexuala este disponibilitatea partenerilor de a incerca ceva nou din cand in cand, fie ca este vorba de a juca roluri in pat, fie ca este vorba de a fugi acasa in pauza de masa pentru o partida scurta de sex, fie de a face sex in natura intr-o excursie la munte.

Continuarea pe Lyla.ro



×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close