Antena 3 CNN Life ”Este ca o terapie de cuplu, dar cu băuturi și aperitive” | Secretele unei căsnicii fericite, dezvăluite de un bărbat însurat de 37 de ani

”Este ca o terapie de cuplu, dar cu băuturi și aperitive” | Secretele unei căsnicii fericite, dezvăluite de un bărbat însurat de 37 de ani

Un bărbat căsătorit de 37 de ani a dezvăluit secretele unei relații fericite și de lungă durată. ”Pam și cu mine mai avem aproximativ 20 de veri, patruzeci de zile de naștere”, apreciază acesta.

”Este ca o terapie de cuplu, dar cu băuturi și aperitive” |  Secretele unei căsnicii fericite, dezvăluite de un bărbat însurat de 37 de ani
”Este ca o terapie de cuplu, dar cu băuturi și aperitive” | Secretul unei căsnicii de lungă durată. Sfaturi de la un bărbat căsătorit de 37 de ani
de Georgiana Adam    |    15 Mai 2024   •   14:45

Malcolm și Pam Gladwell sunt căsătoriți de 37 de ani. În tot acest timp, cuplul a ieșit la întâlniri săptămânale, iar Malcom susține că timpul petrecut împreună este cel mai important lucru într-o relație.

”Eu și soția mea, Pam, suntem căsătoriți de 37 de ani. Asta înseamnă 13.404 zile, adică 321.696 de ore. Chiar și după ce am luat în calcul numărul mare de ore petrecute dormind, lucrând, urmărind interese personale, uitându-mă la televizor, am depășit cu mult 10.000 de ore”, spune Gladwell, potrivit Business Insider, citat de Mediafax. 

Bărbatul susține că în căsnicie a existat întotdeauna sprijin reciproc și faptul că se pot baza unul pe celălalt reprezintă un alt factor important într-o relație.

”Când Pam și cu mine ne uităm la facturile de pe cardul de credit, spunem întotdeauna ceva de genul: Răspunsul este în mod inevitabil da, am făcut-o. Dar seara de întâlnire este cea mai bună investiție pe care o putem face în căsnicia noastră. Este ca o terapie de cuplu, dar cu băuturi și aperitive.

Trecem în revistă zilele noastre, săptămâna noastră și toate subiectele asociate: locurile de muncă, copiii noștri, copiii lor, angajamentele noastre punctuale față de condiția fizică, cele mai recente radiografii, dușul, modul în care probabil că nu avem nevoie de o altă băutură, și așa mai departe. Rămânem conectați”, declară bărbatul.

Malcolm Gladwell spunea că, pentru a deveni expert în ceva, trebuie să faci acel lucru timp de 10.000 de ore. A petrecut mai mult timp din viață cu soția sa, decât fără ea, așadar se simte un expert în a fi căsătorit atât de mult timp.

De asemenea, cel mai de preț cadou este atenția. Seara de întâlnire este ca o atenție reciprocă, mai spune el: ”Amândoi așteptăm cu nerăbdare serile de joi. Mă întreb câte ore am petrecut la întâlniri? Poate că și eu sunt expert în mâncarea la restaurant”, a mai spus acesta.

Pe lângă asta, el spune că, la început, cei doi au folosit un ”consilier financiar” despre care acum spune că nu avea nicio pregătire formală și părea că habar nu avea ce să facă, așa că a decis să preia el responsabilitățile.

”Pam și cu mine mai avem aproximativ 20 de veri, patruzeci de zile de naștere”

”Consilierul nostru eram eu. Pe măsură ce se apropia pensionarea și se apropiau decizii importante, Pam și cu mine am început să ne confruntăm în privința deciziilor financiare. Întotdeauna perspicace, ea a pus la îndoială precizia foilor mele de calcul, precum și acuratețea ipotezelor mele pe care le luam de pe Google.

Au apărut certuri intense. Era timpul să aducem ajutor profesionist. Cel mai mare beneficiu nu a fost pentru finanțele noastre, ci pentru căsnicia noastră. Acum avem o sursă rațională, verificată profesional, de adevăr financiar. Ne-a pus pe o traiectorie rezonabilă până la pensie și dincolo de ea. Asta este o ușurare imensă. Încă mai avem certuri, dar cel puțin avem cifre de încredere pe care să ne sprijinim deciziile”.

Bărbatul dezvăluie, de asemenea, că vorbește  despre orice cu soția lui, inclusiv despre moarte: ”Știu că sună morbid, dar dacă depășim estimările, Pam și cu mine mai avem aproximativ 20 de veri.

Patruzeci de zile de naștere, câte 20 pentru fiecare dintre noi. Poate 100 de călătorii, dacă operația mea lombară rezistă. O sută de piese de teatru și spectacole. Patruzeci de întâlniri cu vechii mei prieteni din facultate. Douăzeci de aniversări. Aceste calcule nu mă întristează. Îmi aranjează mintea. Mă fac să vreau să mă asigur că fiecare dintre aceste ocazii este fericită și petrecută cu oamenii potriviți”, mai dezvăluie Malcolm.

Când oamenii îi spun că el și soția mea sunt „norocoși" că au rămas căsătoriți timp de 37 de ani, își amintește o zicală atribuită lui Arnold Palmer: ”Cu cât exersez mai mult, cu atât devin mai norocos": ”La 67 de ani, am exersat destul de mult să fiu căsătorit cu Pam. Dar da, sunt și un om norocos”, a mai mărturisit acesta, potrivit sursei citate.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Președintele din Kenya retrage legea finanțelor care a dus la proteste sângeroase
x close