Tradiția Moșului Secret este ceva la care participă mulți oameni. Fie că are loc în familie, între colegii de clasă la școală sau colegii de la serviciu, entuziasmul de a primi mici cadouri anonime îl face un joc distractiv de sărbători. În timp ce mulți oameni participă la tradiția amuzantă, doar câțiva îi cunosc originile.
În decembrie 1979, un bărbat din Kansas City a fost concediat de la serviciu. Era o noapte rece, iar el stătea în interiorul unui restaurant, când a observat cum chelnerița își servea clienții într-o jachetă subțire și uzată. A decis că trebuie să-și schimbe perspectiva.
De atunci, Larry Dean Stewart avea să iasă în stradă și să înmâneze bancnote de 100 de dolari persoanelor aflate în nevoie, în fiecare decembrie, făcându-l ulterior o figură populară americană.
Citește și: Meniul de Revelion, mai scump decât cel de nuntă. Sumele plătite de români pentru a petrece la restaurant
Stewart a murit în 2007 din cauza cancerului esofagian la vârsta de 58 de ani. Cu puțin timp înainte de a muri, identitatea sa a fost dezvăluită, iar până la această dată, orașul său natal, Kansas City, continuă tradiția, prin donații anonime către cei nevoiași.
Regula de bază pentru Secret Santa, cadouri anonime
Secret Santa a devenit o tradiție în unele familii, între colegii de la muncă sau colegii de la școală. Fie că se stabilește un buget sau nu, regula de bază este cadoul anonim. Deși mulți angajați participă la schimbul de cadouri Secret Santa doar pentru a se distra și a crea o atmosferă festivă în birou, această tradiție are și o semnificație profundă.
La nivel fundamental, Secret Santa încurajează generozitatea și spiritul de comunitate. Actul de a oferi un cadou fără a dezvălui identitatea donatorului subliniază ideea de a face bine fără a căuta recunoașterea sau recompensa personală.