Astfel, carnea e bine să fie tocată acasă, să fie pulpă de porc, şi nu altă parte grasă, să nu punem ulei şi să le însoţim de un ardei iute.
Şi cantitatea este importantă: 3-5 bucăţi la masă înseamnă o porţie potrivită, spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic.
Dr. Mihaela Bilic: Sarmalele pot reprezenta un fel de "farfurie ideală"
"Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună
Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie.
Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. Sarmalele pot reprezenta un fel de "farfurie ideală" în următoarele condiții:
- porția să fie de 3-5 bucăți, nu o oală întreagă
- carnea tocată să fie din pulpă de porc, care are puțină grăsime
- să nu fie adăugat la gătit ulei - de niciun fel!!
- să fie fierte în zeamă de varză/ borș/ suc de roșii
- smântâna să fie folosită ca decor
Mihaela Bilic: Sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros... de sarmale
- să fie însoțite de ardei iute din belșug, ajută la stimularea metabolismului.
În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă.
Ăsta e adevărul, Sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros... de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic", a scris medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pe pagina de Instagram.