Unele studii arată că zahărul din flori de nucă de cocos este mai sănătos decât cel rafinat, întrucât nu provoacă fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge și are un indice glicemic mai scăzut.
Acest lucru se datorează inulinei, o fibră conținută de zahărul de cocos, care încetinește absorbția glucozei în organism.
Inulina din zahărul de cocos poate juca un rol important în scăderea indicelui glicemic, însă există și contraindicații ale acestui tip de îndulcitor.
Astfel, zahărul din cocos trebuie consumat cu moderație, mai ales de persoanele care suferă de diabet, boli metabolice, digestive, hepatice sau renale.
Citește și: Beneficiile nebănuite ale consumului de semințe de muștar. Cât de sănătoase sunt pentru organism
De asemenea, acest tip de îndulcitor are un conținut ridicat de fructoză, un tip de zahăr care în organism se transformă rapid în grăsime, nefiind o alegere fericită pentru persoanele aflate la dietă.
Deși are ceva mai puține calorii, comparativ cu zahărul de masă, diferența nu este semnificativă, zahărul din cocos fiind bogat în carbohidrați.
O linguriță de zahăr de cocos are, în medie, 18-20 de calorii și conține: 0 grame de proteine, 0 grame de grăsime, 5 grame de carbohidrați, 0 grame de fibre, 5 grame de zahăr.
Astfel, indiferent dacă este vorba despre zahărul din cocos sau despre alt tip de zahăr adăugat, se recomandă consumul a șase până la maxim nouă lingurițe pe zi, fiind valabil atât pentru femei, cât și pentru bărbați, notează DOC, citat de adevarul.ro.