Venirea primăverii a însemnat pentru mulți și schimbare obiceiurilor alimentare.
Se mănâncă mai mult în oraș sau nu mai suntem atât de atenți la cum păstrăm alimentele.
"Persoanele care prezintă un risc mai mare de toxiinfecții alimentare sunt femeile gravide, adulții cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele care au în sistem imunitar slăbit și copii care au o vârstă mai mică de 5 ani.
În ceea ce privește ultima categorie de pacienți, cei din sfera pediatrică, complicațiile toxiinfecție alimentare pot fi mai grave și aici trebuie menționată deshidratarea în contextul afectării gastrointestinale.
Citește și: Alertă medicală în Europa! Salmonella și Campylobacter nu mai răspund la antibioticele utilizate până acum
Și, în general, ei sunt și cei care necesită cel mai adesea internare pentru monitorizare și reechilibrare.
Ce putem face noi, concret, pentru a preveni astfel de situații? În primul rând, o igienă personală și a suprafețelor adecvată înainte și după prepararea alimentelor și să ne asigurăm că alimentele consumate sunt sigilate, depozitate, ulterior spălate și preparate termic în mod corespunzător", a declarat Gabriel Nistor, medic infecționist Institutul Matei Balș.