Sunt foarte multe cazuri de boli infecțioase în ultima vreme în special cazuri de varicelă. De asemenea, și zona zoster care este declanșată de stres este la fel de prezentă în ultima vreme.
"Trebuie făcută o precizare importantă. Întoarcerea la normalitate după pandemie înseamnă că oamenii interacționează, iar cazurile bolilor infecțioase care se transmită sunt tot mai mari. Prin urmare, cazurile de varicelă vor fi numeroase.
În ceea ce privește zona zoster, aceasta este determinată de același virus. Asta înseamnă că odată ce ai făcut varicelă, virusul rămâne cantonat la nivelul sistemului nervos și, la un moment dat, atunci când sistemul imunitar are un dezechilibru poate să apară zona zoster", a declarat dr. Adrian Marinescu, medic la Institutul Matei Balș.
Zona zoster poate ascunde în spate o boală foarte gravă, chiar și cancer.
Citește și: Hipertensiunea arterială, ucigaşul tăcut responsabil de jumătate din decese
Sindromul de durere care apare în zona zoster trebuie păstrat în evidența medicului. Pe o durată mai lungă, durere în zona erupției poate ascunde și alte afecțiuni.
"O persoană care se confruntă cu zona zoster intră în contact cu o persoană sănătoasă, nu îi va transmite zona zoster, ci va face varicelă. De aici apare riscul la o femeie gravidă sau persoane mai în vârstă să facă varicelă chiar dacă a mai făcut anterior", a mai spus medicul.