Antena 3 CNN Life Sănătate Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios

Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios

tanar in carucior cu rotile
Un tânăr de 27 de ani a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală complet paralizat, în urma infestării cu un virus necunoscut. FOTO: Getty Images
de D.C.    |    24 Oct 2024   •   11:35

Medicii sunt în alertă după ce un tânăr de 27 de ani a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală complet paralizat, în urma infestării cu un virus necunoscut. După ce și-a pierdut simțul în mâini și picioare, starea pacientului s-a agravat rapid, ajungând să nu mai poată respira sau înghiți. 

După internare, familia a fost informată șansele de supraviețuire ale tânărului, care în luna mai era perfect sănătos, erau reduse. Totuși, starea lui a început să se amelioreze, apoi să se îmbunătățească treptat, însă medicii încă nu știu ce anume i-a provocat afecțiunea și fac în continuare investigații. 

Până în luna mai, tânărul a fost perfect sănătos, iar mama lui spune că, la un moment dat, a început să acuze dureri la o mână, dureri care apoi s-au extins la picioare.

Tânărul a ajuns la spital și a fost examinat de mai mulți medici și în cele din urmă a ajuns la terapie intensivă, unde familia a fost informată că starea lui este critică. Apoi a fost transferat la clinica de recuperare de la Bagdasar Arseni, unde a început să facă progrese. 

După trei luni, medicii încă nu i-au pus un diagnostic clar, dar suspectează că un virus ar fi cauza.

În momentul de față, tânărul a ajuns într-un stadiu de tetrapareză funcțională, adică poate să meargă pe distanțe mici, cu sprijin, iar medicii sunt optimiști că starea lui se va îmbunătăți treptat.

×
Parteneri
x close