”În cazul constipaţiei, ideal ar fi să consumăm un smoothie de dimineaţă care să conţină un fruct pentru gust, lapte vegetal şi câteva linguri de pseudocereale (hrişcă, quinoa).
Apa cu lămâie, ghimbir şi puţină mentă eate foarte bună. Menta ajută la problemele digestive în general. Ea reglează problemele acolo unde sunt", a mai medicul Simona Carniciu, la Sfat de Sănătate de la Antena 3.
Alimentele care ajută constipația. Pericolul consumului de laxative
Dieta joacă un rol foarte important. Vorbim despre dieta actuală occidentală, care este adesea foarte procesată şi săracă în fibre vegetale, poate să joace un rol important. La fel şi stresul. Nu prea te duci la baie şi îţi inhibi reflexul.
Alimentaţia bogată în fibre vegetale, o hidratare corectă şi o activitate fizică ajută. Laxativele folosite pe termen lung agravează constipaţia. Există nişte reglatoare care merg pe receptorii colonici şi pun lucrurile în mişcare.
Dacă avem un singur episod de constipaţie, nu înseamnă neapărat că trebuie să mergem la medic. Dacă mai sunt şi alte simptome, atunci e bine ca pacientul să se consulte cu medicul specialist", a mai spus gastroenterologul Lucian Negreanu la Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea.
Constipația este de mai multe feluri
”Constipaţia poate să fie din cauza unor boli însăscute. Constipaţia de care suferă marea majoritate a persoanelor se numeşte constipaţia habituală sau din cauza unui comportament. Clar există persoane care sunt predispuse. Contipaţia nu este doar de un singur fel.
Sunt de mai mute feluri şi întotdeauna când un om mănâncă sănătos, mănâncă la timp, mănâncă zarzavaturi, mănâncă fructe şi totuşi e constipat, clar are o problemă.
Marea majoritate a oamenilor cu constipaţie suferă din cauza comportamentului neadecvat în ceea ce priveşte dieta. Nu mănâncă dimineaţa” a explicat dr. Andrei Haidar la Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea.