Antena 3 CNN Life Sănătate Suplimentul alimentar periculos dacă este utilizat în cantităţi mari | Comisia Europeană face anunțul

Suplimentul alimentar periculos dacă este utilizat în cantităţi mari | Comisia Europeană face anunțul

Românii vor fi atenţionaţi despre consumul indicat de monakolina k, abia după trei luni de modificările aduse de Comsia Europeană.

de Cristina Ştefan    |    05 Sep 2022   •   11:22

Acest supliment alimentar poate fi periculos dacă este utilizat în cantităţi mari, potrivit Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară.

De aceea, Comsia Europeană a stabilit ca doza recomandată să fie trecută pe etichetele produselor care conțin această substanță. Modificarea este obligatorie de la 1 iunie, însă acum începe să fie aplicată.

Monakolina k este o substanță care ajută la reglarea colesterolului în sânge. Se regăsește în alimente, dar și în mai multe suplimente nutritive.

Specialiştii au descoperit că administrată într-o cantitate mai mare de 3 miligrame poate duce la probleme digestive, hepatice sau ale sistemului nervos central.

Monakolina nu este recomandată, indiferent de cantitate, femeilor însărcinate, celor care alăptează, copiilor sub 18 ani sau persoanelor care au peste 70 de ani.

Modificările stabilite de Comisia Europeană sunt obligatorii.

Cu toate acestea, cei de la Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor ne-au transmis că nu au demarat încă o campanie de verificare a produselor care conţin această substanţă.

×
Subiecte în articol: monakolina k Comisia Europeana
Citește mai multe din Sănătate
» Vezi toate știrile din Sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close